Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ανεπίσημη οδηγία για τους πρόσφυγες! Καθυστερήστε τους στα νησιά


Ανεπίσημη οδηγία για τους πρόσφυγες! Καθυστερήστε τους στα νησιά

Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει μία πρωτοφανή κατάσταση την οποία κανείς δεν έχει ζήσει τα τελευταία τριάντα χρόνια, με την Ελλάδα να κοντεύει να μετατραπεί σε μία αποθήκη αθώων ψυχών, εξαθλιωμένων ανθρώπων που το μόνο τους μέλημα είναι το δικαίωμα να ζήσουν με ασφάλεια και ηρεμία.

Οιτελευταίες ώρες είναι δραματικές σχεδόν σε όλα τα σημεία της χώρας. Στον Πειραιά χιλιάδες πρόσφυγες, ταλαιπωρημένοι άνθρωποι έχουν στοιβαχτεί στο λιμάνι υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμία οργάνωση, αφού ουδείς βρίσκεται εκεί για να τους εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.
Την ίδια ώρα, σε δεκάδες σημεία των εθνικών οδών βρίσκονται ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, άνθρωποι χωρίς νερό και τροφή, μέσα στο κρύο, με μικρά παιδιά αγκαλιά, ακόμα και ανάπηροι άνθρωποι.
Μπροστά σε αυτή την χαοτική κατάσταση, η κυβέρνηση φαίνεται πως επιστρατεύει τα νησιά για να σηκώσουν και πάλι το βάρος του προσφυγικού. Μπροστά στο ενδεχόμενο η Αθήνα να πλημμυρίσει από πρόσφυγες, έχει δοθεί ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ η οδηγία στα νησιά να επιβραδύνουν τις ροές προσφύγων προς την Αθήνα.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Λέσβου μιλώντας στο NewsIt, ο οποίος σημείωσε πως δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή, αλλά υπάρχει ανεπίσημα η οδηγία να επιβραδυνθεί η διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως τα πλοία που φεύγουν από τα νησιά με προορισμό την Αθήνα θα έχουν μικρότερο αριθμό προσφύγων από αυτόν που μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλοίο της γραμμής.
Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα μπορεί να μην επιδεινωθεί δραματικά, αλλά τα νησιά καλούνται για άλλη μία φορά να σηκώσουν το βάρος του προσφυγικού, όπως κάνουν άλλωστε όλους αυτούς τους μήνες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/ellada/Anepisimi-odigia-gia-toys-prosfyges-Kathysteriste-toys-sta-nisia/588070