Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Το «καψόνι» που πήγαν να του κάνουν και πώς τελικά τους την έφερε

NATO2

Με τουρκικό ελικόπτερο και από τα τουρκικά ύδατα πέταξε τελικά ο Γερμανός τακτικός διοικητής της ΝΑΤΟΪκής δύναμης SNMG2 από το Αιγαίο για την Άγκυρα.
Έσπασε έτσι, σύμφωνα με το onalert.gr, τον τουρκικό «τσαμπουκά», καθώς αντιλήφθηκε ότι όσα δεν κατάφεραν να περάσουν οι Τούρκοι στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να τα περάσουν με πλάγιες μεθόδους στην πράξη.
Ο Γερμανός διοικητής της ΝΑΤΟΪκής δύναμης που επιβαίνει στο πλοίο BONN, είχε ζητήσει διπλωματική άδεια για να κάνει πλου σε ελληνικά και τουρκικά ύδατα γύρω από τη Λέσβο. Η ελληνική πλευρά έδωσε τη σχετική άδεια, ενώ η τουρκική πλευρά την αρνήθηκε. Τότε ο Γερμανός υποναύαρχος ζήτησε να μεταβεί με το ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας για διαβουλεύσεις στο Τουρκικό Επιτελείο. Ωστόσο οι Τούρκοι το αρνήθηκαν και του πρότειναν να απονηωθεί με το ελικόπτερο από διεθνή ύδατα, χωρίς μάλιστα να καταθέσει σχέδιο πτήσης.
Στην ουσία αναδιατύπωσαν την τουρκική πρόταση όπως είχε κατατεθεί στην στρατιωτική επιτροπή. Ο Γερμανός όμως κατάλαβε την «παγίδα» και αρνήθηκε να πετάξει χωρίς σχέδιο πτήσης. Επέμενε να πετάξει με τουρκικό ελικόπτερο, από τα τουρκικά ύδατα, κάτι που τελικά κατάφερε.
Όμως επειδή το ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας δήλωσε βλάβη, τελικά τον παρέλαβε ελικόπτερο της ακτοφυλακής από τα τουρκικά ύδατα και μετέβη στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις. Συνοδεύεται από αξιωματικό του στρατηγείου της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (MARCOM).
Αναμένεται η τουρκική πλευρά να προβάλει πάλι τις αξιώσεις της, κάτι που έχει εκνευρίσει τη Συμμαχία και ιδιαίτερα τους Γερμανούς, που βλέπουν ένα σχέδιο που πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος να βυθίζεται αύτανδρο στο Αιγαίο πέλαγος μαζί με τις βάρκες των προσφύγων που θα εντόπιζε…
ΠΗΓΗ: onalert.gr