Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Λέμε ΟΧΙ και στης... Πρωταπριλιάς τα ψέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Λέμε ΟΧΙ και στης... Πρωταπριλιάς τα ψέματα!
"Ο Κύριος μας είπε πως ο διάβολος από την αρχή...ήταν ανθρωποκτόνος και με το ψεύδος του παρέσυρε τον άνθρωπο στην αμαρτία και τον θάνατο...γιατί είναι ψεύτης και πατέρας του ψεύδους, ο πρώτος επινοητής και ο υποβολέας του»
Δεν είναι, φίλοι, μόνο η γιορτή του «Αγίου Βαλεντίνου». Είναι και μια άλλη, να αυτή της Πρωταπριλιάς! Της Παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Εποχής» κι αυτή

Οσία Μαρία η Αιγυπτία (+1 Απριλίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία
Βιογραφία-υμνολογία
Τὸν Βίο τής Ὁσίας Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας συνέγραψε ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ἱεροσολύμων, ὁ ὁποῖος

Η Παναγία των Χαιρετισμών ή του Ακαθίστου

Η ιδία ή Παναγία μας φανείσα σε Αγίους τους είπε:«Θα αγαπώ, θα προστατεύω, θα φυλάττω κάθε πιστόν ο οποίος θα με χαιρετίζει άπαξ της ημέρας... Κατά δε την τελευταία ημέραν της ζωής αυτού, θα τον υπερασπισθώ και ενώπιον του Υιού Μου»

Η εικόνα-Θαύματα
Από τις πολυτιμότερες εικόνες της Παναγίας είναι και η των «Χαιρετισμών» ή του «Ακάθιστου» πού βρίσκεται στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους. Από τις πιο παλαιές χρονολογικά, στο δε Άγιον Όρος είναι η αρχαιοτέρα.

Ακάθιστος Ύμνος: Τα κυριότερα στοιχεία του

«Ο Ακάθιστος Ύμνος», ρωσική εικόνα του 14ου αι. Στο κέντρο εικονίζεται η Παναγία, ενώ καθεμιά από τις μικρές περιφερειακές εικόνες αφορά τη διήγηση ενός από τους 24 «οίκους» του Ακάθιστου Ύμνου.

Ο Ακάθιστος ύμνος: (Δημιουργοί, περιεχόμενο, δομή, Μεγάλη Τεσσαρακοστή)