Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Επεισόδια ανάμεσα στη φρουρά του Ερντογάν και σε διαδηλωτές στις ΗΠΑ.(φωτό- βίντεο)

ερντογαν φωτο4
Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον σε μικρή απόσταση από
το κτίριο του ιδρύματος Brookings, λίγο πριν την ομιλία που είχε προγραμματίσει να κάνει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.
Στελέχη της ομάδας ασφαλείας του Ερντογάν προσέγγισαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ  όπως επίσης και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ερντογάν με ένδυση κρατουμένου, ενώ παράλληλα  φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Ερντογάν σκοτώνει παιδιά». Οι άνδρες της ασφαλείας έδειξαν να αντιδρούν και στην παρουσία δημοσιογράφων της τουρκικής αντιπολίτευσης που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.
Στο σημείο υπήρχαν και διαδηλωτές που ήταν υπέρ του Ερντογάν και κρατούσαν τουρκικές σημαίες αλλά και πλακάτ.

ερντογαν φωτο
Λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Τούρκου προέδρου, μέσα ακόμα στο ίδιο το Brookings υπήρξε «συμπλοκή» καθώς οι άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν επιχείρησαν να εκδιώξουν από την αίθουσα δημοσιογράφο. Τις σκηνές τις κατέγραφαν μάλιστα με τα κινητά τους οι παριστάμενοι. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας σωματοφύλακας του Ερντογάν χτύπησε έναν εκπρόσωπο του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου NPR των ΗΠΑ.
Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις περί της ελευθερίας του τύπου στην Τουρκία, ο Ερντογάν απάντησε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ προσβολής, ψεμάτων και κριτικής από τον Τύπο, δηλώνοντας ότι αποδέχεται την κριτική και ότι «η κριτική είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση» και προσθέτοντας ότι «ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει στόχος προσβολών». 
ερντογαν φωτο2
Την ώρα που ο Ερντογάν έδινε τις απαντήσεις αυτές, εκατοντάδες χρήστες του τουίτερ απαντούσαν με σκωπτικά και ειρωνικά σχόλια στην αποστροφή του Ερντογάν ότι είναι δεκτικός κριτικής αλλά- όπως είπε- «οι δικηγόροι του θα επεμβαίνουν όπου χρειάζεται».

πηγές: