Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Απελευθέρωση της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές

Πούτιν και Ζιρινόφσκι συγχαίρουν τον Άσαντ 

Σύμφωνα με μετάδοση του RIA Novosti.“Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Σύριο ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι Σύροι στρατιώτες από τους ισλαμιστές, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό”, ανέφερε ο κ. Πεσκόφ.
Από την πλευρά του, ο Σύριος πρόεδρος Άσαντ αναφέρθηκε “στη βοήθεια που προσέφεραν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και υπογράμμισε ότι η πρόοδος, όπως η απελευθέρωση της Παλμύρας, δεν θα είχε σταθεί δυνατή χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας”, συνέχισε ο Πεσκόφ.
Ο Πούτιν διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι, “οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να βοηθούν τις συριακές αρχές στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία και για την απελευθέρωση του -συριακού- εδάφους από τις εξτρεμιστικές οργανώσεις”.

Αντίστοιχα, ο Ρώσος πολιτικός Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, δήλωσε ότι η επιτυχία του συριακού στρατού στην κατάκτηση της Παλμύρας από το Ντάες, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον επαγγελματισμό του και ότι έχει όλα τα εχέγγυα να ανακτήσει όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα  του «Λάιφνιουζ».


Μάλιστα ο Ζιρινόφσκι συνέκρινε  τη στρατιωτική επιχείρηση στην Παλμύρα με τη μάχη του Στάλινγκραντ: «Τώρα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η απελευθέρωση της Συρίας έχει έρθει σε ένα σημείο καμπής. Η Παλμύρα δεν έχει μόνο στρατηγική αλλά και ηθική πτυχή. Μπορούμε να πούμε ότι  είναι η πόλη Στάλινγκραντ της Συρίας», είπε ο Ζιρινόφσκι.«Ο στρατός της Δαμασκού αποτελείται από επαγγελματίες που αγωνίζονται για την πατρίδα τους. Ο Ζιρινόφσκι σημείωσε ότι  «όταν ο στρατός της Συρίας θα απελευθερώσει και τη Ράκα και τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε τη Συρία εκ του σύνεγγυς».

read more at: