Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Πεντάγωνο: Η Ρωσία εξελίσσει μαχητικά "ταχύτερα από το αναμενόμενο"! [βίντεο]

Οι προσπάθειες της Ρωσίας με στόχο την αναβάθμιση της Αεροπορίας της έχουν έρθει σε μεγάλο βαθμό ως μια έκπληξη για πολλούς στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Τόσο πολύ, έτσι ώστε το Πεντάγωνο να εξετάζει τρόπους για την επανεκκίνηση του προγράμματος ATF (προηγμένα τακτικά μαχητικά), που παρήγαγε το πολυσυζητημένο Lockheed Martin F-22 Raptor.
Το Υπουργείο Άμυνας και «το Κογκρέσο πήραν μια απόφαση ότι δεν θα δούμε μια απειλή μέσα σε αρκετά χρόνια και αυτή η απόφαση, η κρίση αυτή αποδείχτηκε, επίσης, αισιόδοξη», είπε ο Αντιπτέραρχος Τζέιμς Χολμς, αναπληρωτής επικεφαλής της προσωπικού της Αεροπορία για στρατηγικά σχέδια και απαιτήσεις, στην Επιτροπή Ενόπλων υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ.
«Έχουμε δει τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα να αναπτύσσουν αεροπλάνα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου.
Συνολικά 187 Raptors παρήχθησαν μεταξύ του 1996 και του 2011. Το Πεντάγωνο είναι απίθανο να παραγγείλει περισσότερα F-22, αλλά η υπηρεσία θα μπορούσε επίσης να εξετάσει την αναβάθμιση των υφιστάμενων πέμπτης γενιάς stealth τακτικών μαχητικών.
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία εισήγαγε το Yakovlev Yak-130 προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και ελαφρύ αεροσκάφος επίθεσης σε λειτουργία, καθώς και τα Sukhoi Su-34 επιθετικά μαχητικά και Sukhoi Su-35S υπερ-ευέλικτα μαχητικά πολλαπλού ρόλου.
Επιπλέον, η Ρωσία εργάζεται πάνω σε ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς στο πλαίσιο του προγράμματος PAK FA.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να λάβει την πρώτη παρτίδα των Τ-50 στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017. Το PAK FA έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τα Mikoyan MiG-29 και Sukhoi Su -27 μαχητικά αεροσκάφη.
Η ρωσική Aircraft Corporation MiG έχει επίσης αναφερθεί ότι αναπτύσσει ένα ελαφρύ μαχητικό πέμπτης γενιάς.






http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/03/blog-post_814.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου