Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πάτρα: Λαμπρή υποδοχή ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά Κριμαίας του ιατρού (φωτο)

0304PATR (2).jpg
Με λαμπρότητα η Πάτρα υποδέχτηκε  τμήμα των Ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού Κριμαίας, τα οποία
 μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Αράξου από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως,  και από εκεί οδικώς στην Πάτρα.
Στον αερολιμένα  τα ιερά Λείψανα υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
0304PATR (4).jpg
 Στην υποδοχή παρευρέθησαν επίσης πολλοί Ιερείς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρήστος Νικολάου μαζί με Αντιδημάρχους, ο Αερολιμενάρχης του Αράξου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής και πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί.
0304PATR (9).jpg
0304PATR (11).jpg
0304PATR (10).jpg
Στην είσοδο του Ναού του Αγίου Ανδρέου υποδέχτηκαν τα ιερά λείψανα πλήθος Ιερέων της πόλεως των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι αρχών και φορέων καθώς και πλήθους λαού.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον θαυματουργό Άγιο Λουκά τον Ιατρό και Ομολογητή, στους διωγμούς και στας βασάνους που υπέστη και στην θαυμαστή παρρησία που έχει ενώπιον Κυρίου και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέργησαν για να μεταφερθεί η μεγάλη αυτή ευλογία στην πόλη των Πατρών.
0304PATR (21).jpg
0304PATR (15).jpg
Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κριμαίας κ. Λαζάρου ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της εκεί Μητροπόλεως , Πρωθιερεύς π. Σέργιος.
0304PATR (18).jpg
Το ιερό Λείψανο συνόδευσαν από τη Ρωσία στην Ελλάδα, η Ηγουμένη Ευσεβία, ο Πρωθιερεύς Σέργιος, ο Ιερεύς Γρηγόριος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος « Άγιος Ανδρέας» κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο υπεύθυνος του εν Αθήναις Γραφείου του Ιδρύματος κ. Σεργκέι Γκολοβίν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εκ Ρωσίας.
Το ιερό Λείψανο θα παραμείνη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου έως και την Δευτέρα 11 Απριλίου, ενώ στον Ναό θα τελούνται καθημερινώς οι ιερές ακολουθίες.