Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Απεργία πείνας και εντάσεις από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες σε Ειδομένη και Χίο

Απεργία πείνας ξεκίνησαν πρόσφυγες στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ
Ομάδα προσφύγων στην Ειδομένη,  με παιδιά ανάμεσα τους, ξεκίνησαν
απεργία πείνας ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ασκήσουν πίεση  για το άνοιγμα των συνόρων. Πολλοί εξ αυτών έκλεισαν στο στόμα τους μονωτική ταινία.
Στο μεταξύ, στην αποβάθρα του λιμανιού της Χίου βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκατοντάδες άλλοι πρόσφυγες και (λαθρο)μετανάστες που «δραπέτευσαν» από το hotspot της ΒΙΑΛ, ενώ στον Πειραιά, χιλιάδες άλλοι αρνούνται να μετακινηθούν προς τα προσφυγικά κέντρα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών είναι Σύριοι κι ένας μικρός αριθμός Αφγανοί, Ιρανοί και Λιβανέζοι. 
ειδομενη1
Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω πως άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες  διέφυγαν πριν από μια ώρα από το χοτ σποτ της Χίου και οδοιπορούν προς το λιμάνι της πόλης. Προκειμένου να ενωθούν με τους άλλους 500 που διέφυγαν το μεσημέρι και πλέον περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς για να επιβιβασθούν και να πάνε όπως λένε στον Πειραιά.
 Πριν από λίγο αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Tera Jet» που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νησί εδώ και πολλές μέρες. Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς τη Χίο ενώ άγνωστος είναι ο σχεδιασμός για το τι πρόκειται να κάνει εκεί. 
read more at: