Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Συγκρούσεις Αζέρων και Αρμενίων σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αποτέλεσμα εικόνας για
Ρώσοι αναλυτές "βλέπουν" τουρκικό δάχτυλο στην ιστορία

Το Αζερμπαϊτζάν σήμερα εισέβαλε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με άρματα μάχης και πυροβολικό. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις, με την Αρμενία να απαντά δυναμικά και να καταρρίπτει ελικόπτερα Μi-24/Mi-35, ενώ κατέστρεψε τρία άρματα μάχης και δύο UAV. Οι ρωσικές δυνάμεις στην βάση 3624 στο Ερεβάν είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη και απογειώθηκαν ήδη MiG-29.
 
Το Αζερμπαϊτζάν μεταφέρει άρματα μάχης και δύο μεραρχίες στην περιοχή ενώ πλήττει με MM-21 Grad θέσεις του στρατού της Αρμενίας. Μέχρι τώρα υπάρχουν νεκροί στρατιώτες και πολίτες.
 
Ρώσοι αναλυτές "βλέπουν" τουρκικό δάχτυλο στην ιστορία καθώς οι Αζέροι σε περίπτωση κλιμάκωσης θα "φωνάξουν" τους Τούρκους και οι Αρμένιοι τους Ρώσους ενώ η Άγκυρα φαίνεται πως θέλει να ανοίξει και το μέτωπο του Ναγκόρνο για την Ρωσία μετά τη Συρία...

 
"Ο πρόεδρος Β.Πούτιν ανησυχεί βαθύτατα και κάλεσε τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες αμέσως" ανέφερε ο Ν.Πεσκόφ.

 Αζέροι και Αρμένιοι κατηγορούνται εκατέρωθεν.

Η μεταξύ τους κρίση όμως δεν σταματά εκεί καθώς μέλη του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν όπως η Ganira Pashayeva είχε πει πως η Αρμενία στέλνει στρατό στο PKK και υποστηρίζει τρομοκρατικές δραστηριότητες εις βάρος της Τουρκίας!
Εξαιρετική σημασία παρουσιάζει ακόμη και για την Ελλάδα η στρατιωτική-στρατηγική σημασία που έχουν Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία.
Οι Αζέροι στείλανε στρατιωτικό προσωπικό, τρία MiG-29, τρία Su-25 και τρία IL-76 στην αεροπορική βάση στο Ικόνιο για συνεκπαίδευση με την Τουρκική Αεροπορία στο πλαίσιο της άσκησης "TurAz Şahini-2016".

- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160402/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1#sthash.RXUYe8DM.dpuf