Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κάλεσμα στους πιστούς του Αιγίου και των Πατρών για Θρησκευτικά και ταυτότητα φύλου

Αποτέλεσμα εικόνας για π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.
Στο Αίγιο προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας
«Είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε σε όλους εκείνους που επιχειρούν να βάλλουν κατά της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας μας! Εμείς λογοδοτούμε μόνο στον Θεό και σε κανέναν άλλον!».
Με αυτά τα λόγια ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος κάλεσε
την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 το πρωί από άμβωνος τους πιστούς της περιοχής να διατρανώσουν την αντίθεσή τους αφενός στο κυβερνητικό νομοσχέδιο περί διόρθωσης φύλου και αφετέρου στο νέο βιβλίο Θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με το περιεχόμενό του.



Αποτέλεσμα εικόνας για Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για το θέμα του προς ψήφιση νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων, "ας κλάψουμε για το κατάντημα μας, ας κλάψουμε για τους γονείς που θα πιουν τέτοια πικρά ποτήρια, ας θρηνήσουμε επί των πνευματικών, οικογενειακών και κοινωνικών ερειπίων".

Στο Αίγιο προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συζήτηση στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Φανερωμένης, με αντικείμενο το συγκεκριμένο επίμαχο νομοσχέδιο και το νέο βιβλίο Θρησκευτικών.

«Έχουμε μάθει από τους προγόνους μας να στηρίζουμε πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, που το τελευταίο διάστημα βάλλονται από παντού. Για όλα αυτά έχουν πάρει θέση τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, τον αγώνα του οποίου οφείλουμε όλοι εμείς να συνεχίσουμε. Έτσι λοιπόν, εγώ, ως πνευματικός σας πατέρας, ως γονέας αλλά και ως Έλληνας, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ανταλλάσσοντας πρώτα σκέψεις και απόψεις πάνω σε αυτά τα καυτά θέματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Αποτέλεσμα εικόνας για κ.κ. Αμβροσίου.
Να τονίσουμε πως η συγκέντρωση γίνεται με πρωτοβουλία του π. Αθανασίου και με τη σύμφωνη προφανώς γνώμη του Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου.

Μάλιστα, σε αυτή τη συζήτηση ο εφημέριος του ναού της Φανερωμένης καλεί και όσους έχουν αντίθετη άποψη με τον ίδιο, ώστε να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, μέσα από τον οποίο μπορεί να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αφυπνίσουν συνειδήσεις και θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό «κύμα» αντίδρασης στις ατυχείς κυβερνητικές επιλογές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.
Αποτέλεσμα εικόνας για ιερείς και στην Πάτρα
Τον προβληματισμό τους για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αναγνώρισης φύλου, εξέφρασαν και ιερείς και στην Πάτρα και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να έχουμε και στην Πάτρα οργανωμένες συζητήσεις ακόμη και πορεία διαμαρτυρίας ιερωμένων και πιστών.

Σχετικά με το βιβλίο των θρησκευτικών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η πιο σοβαρή «ένσταση» έχει να κάνει με τις αναφορές στον Μουσουλμανισμό, με τους περισσότερους να ισχυρίζονται πως το νέο βιβλίο είτε προσπαθεί να περάσει «υπογείως» αλλόθρησκα μηνύματα, είτε αποτελεί ευθεία προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να προωθήσει τον Ισλαμισμό στα ελληνόπουλα.