Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Το Προφητευόμενον φυγείν αδύνατον. Το Διπλωματικόν εστίν αδύνατον;

Αποτέλεσμα εικόνας για « Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.»
«Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.» 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. 
Αυτή η φράση ειπώθηκε από τον Άγιο Παΐσιο το 1990
στο κελί της Παναγούδας στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και σηματοδοτεί επιβεβαιώνοντας το μέλλει γενέσθαι της Εθνικής μας ζωής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για τους 8 φυγάδες τούρκους στρατιωτικούςΤο διπλωματικό επεισόδιο της ΘΡΑΚΗΣ φαίνεται να ξεκινάει τον Ιούλιο του 2016  με το τουρκικό πραξικόπημα , τους 8 φυγάδες τούρκους στρατιωτικούς  που καταφεύγουν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης και την άρνηση της Ελληνικής πλευράς για την μη έκδοση τους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων στρατιωτικώνΗ απάνθρωπη απαγωγή – αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από τους τούρκους στον Έβρο της Θράκης στις 1 Μαρτίου του 2018, η μεθοδευμένη καθυστέρηση των τουρκικών αρχών να τους παραδώσουν άμεσα και τα υπονοούμενα που αφήνονται μέσα στον τουρκικό τύπο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των οκτώ τούρκων , επιδεινώνουν το εν γένει διπλωματικό επεισόδιο που ξεκίνησε στην ΘΡΑΚΗ. 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.»  

ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ 
« Τρίτο «όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην Άγκυρα για έκδοση των 8 Τούρκων
Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε για τρίτη φορά να μην εκδώσει στην Άγκυρα τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. 

Νωρίτερα, και η εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών, ενώπιον του οποίου βρέθηκαν εκ νέου οι στρατιωτικοί, είχε κάνει αρνητική πρόταση στο αίτημα για έκδοση των «8». 
Η πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, κυρία Ιωάννα Κλάπα, εκφώνησε μάλιστα από έδρας ένα λιτό σκεπτικό, λέγοντας ότι όσον αφορά τα τρία πρώτα αδικήματα οι τουρκικές Αρχές δεν έφεραν κανένα νέο στοιχείο. Για τα δύο νεότερα αδικήματα, που αφορούν τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και τη δολοφονία ή απόπειρα δολοφονίας, είπε ότι είναι παντελώς αόριστα και σε ό,τι αφορά τα στρατιωτικά αδικήματα (λιποταξία, κλοπή στρατιωτικού ελικοπτέρου) ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η έκδοση των «8» ούτε από τις διατάξεις της ευρωπαϊκής σύμβασης ούτε από εκείνες της ποινικής δικονομίας.»  http://www.iefimerida.gr/ 16 Μαρτίου 2018 

Η γνωστή πρόρρηση του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ  με την ανάκληση των πρεσβειών της Ελλάδος και της Τουρκίας εκατέρωθεν είναι μεταγενέστερο πιθανώς γεγονός που θα προέλθει και από την επιδείνωση του διπλωματικού επεισοδίου της ΘΡΑΚΗΣ. 
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ φρόντισε να έχουμε την πρόρρηση με το διπλωματικό επεισόδιο στην ΘΡΑΚΗ , ώστε να έχουμε ένα μπούσουλα, που βρισκόμαστε και που πάμε. 
Η γνωστοποίηση της πρόρρησης αυτής του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ έγινε μέσω του διαδικτύου τον Σεπτέμβριο του 2012 τότε που δεν διαφαινόταν απολύτως τίποτε με το σχετικό γεγονός . 

Η μαρτυρία
δόθηκε μέσω συνεντεύξεως του ιστολογίου ΗΓΓΙΚΕΝ από προσκυνητή – φίλο του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου  ο οποίος και συνομίλησε με τον ΑΓΙΟ και μας  μετέφερε τα παρακάτω:  1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .
Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΣΙΟς ΠΑΙΣΙΟσ πολη
«γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».   
Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό…  
 Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.   
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.   
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».   
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»   
«Όχι!», μου λέει.   
«Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.   
Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»» 23 Σεπτεμβρίου 2012  ΗΓΓΙΚΕΝ https://topothoumeno.blogspot.gr/ 

Θεωρούμε προσωπικά ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ την μαρτυρία αυτή καθότι κατά αγαθή συγκυρία συνομιλήσαμε με τον άνθρωπο αυτό που είχε πνευματικές σχέσεις με όλους τους μεγάλους πατέρες της δεκαετίας του 70-90 αλλά λόγω απλότητας και ταπεινότητας δεν ήθελε να προβληθεί. 

 Όμως η επιτομή των λεγομένων αυτής της πρόρρησης του ΑΓΙΟΥ συνιστά με κάθε φράση  της και ένα ξεχωριστό γεγονός και εξέλιξη των ημερών μας. 
 Όπως  
 Α. « Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί»  
 Θεωρούμε ότι ήδη ο ΑΓΙΟΣ επιβεβαιώθηκε  

 Β. « Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία»  
 Το έκδηλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ με δηλώσεις και κινήσεις  για  τα τεκταινόμενα της περιοχής μας που γειτνιάζει δια μέσου του Αιγαίου και της Θράκης με τα  γεωπολιτικά Δαρδανέλια και τα ΣΤΕΝΑ είναι πλέον ζωηρό. 
 Από εδώ και πέρα αναμένουμε αν οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα επιβεβαιώσουν και τα παρακάτω λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ   

 Γ. Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»   
«Όχι!», μου λέει.   
«Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.  
 ΆΡΑΓΕ πόσο θα επιδεινωθούν οι σχέσεις μας με τους γείτονες για να φτάσουμε στην ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ που μας λέει ο ΑΓΙΟΣ; 
Η επικαιρότητα  όμως των ημερών  δείχνει το επιδεινούμενο της κατάστασης. 
 Και συνεχίζει ο πνευματοκίνητος λόγος του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ 

Δ. « Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»»  
Γιατί άραγε  
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»; 
Και αυτό σαν γεγονός μελλοντικό μας επισημαίνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο ΑΓΙΟΣ. 
Για να την πατήσουν σημαίνει ότι οι ισχυροί της γης μας έστησαν παγίδα και αντί να πέσουμε εμείς θα πέσουν αυτή λόγω της πλεονεξίας τους. 

***
Πλέον είναι πασίδηλο ότι όλοι οι γεωπολιτικοί δρόμοι συγκλίνουν στα Στρατηγικά ΣΤΕΝΑ  και το ΑΙΓΑΙΟ. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Το Προφητευόμενον φυγείν αδύνατον διότι το Διπλωματικό εστίν αδύνατον;
Εδώ τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι κάτι παραπάνω από την επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που εξυπηρετεί το τελικό πολεμικό ξεκαθάρισμα των ισχυρών και αντικρουόμενων συμφερόντων Δύσης- Ρωσίας στα ΣΤΕΝΑ και στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. 

Ναι γλυκέ μας  πνευματοφόρε Ουράνιε μεσίτη ΑΓΙΕ ΠΑΙΣΙΕ.  
Δεν θα πέσουμε εμείς στην ΠΑΓΙΔΑ που μας ετοίμασαν οι αντίχριστοι εδώ και χρόνια. 
Θα πέσουν αυτοί λόγω της πλεονεξίας και της διαστροφικής αμαρτίας τους. 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ προσμένει την  πονεμένη και αδικημένη Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ για να ψάλλουν τον ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ αδέλφια 
Με Πίστη και Ελπίδα 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.