Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τουρκία: Η αλεπού, τα κοτόπουλα, η αρκούδα και τα γεράκια

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκια ελλαδα ΗΠΑ ρωσια
Η Τουρκία ανάμεσα σε Σκύλα και Χάρυβδη-"Πηδάει" πλέον με τα τέσσερα όπως η αλεπού στα δόκανα κατά τον Άγιο Παΐσιο*.
-Εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ρωσία είναι πλέον ο στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας και όχι οι ΗΠΑ»!

Εκπρόσωπος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ρωσία είναι πλέον ο στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας και όχι οι ΗΠΑ»!O Γιγκίτ Μπουλούτ, πρώτος σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν και βασικός εκπρόσωπός του στα ΜΜΕ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, TRT, αποκάλυψε ότι "Στην προεδρία της Τουρκίας θεωρούν πλέον την Ρωσία ως τον στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας και όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες" σφραγίζοντας, ή καλύτερα επισημοποιώντας την γεωπολιτική στροφή της Τουρκίας για πρώτη φορά μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ το 1952.

Μια γεωπολιτική στροφή που έγινε ιδιαίτερα εμφανής μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, όταν πλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν πιστοποίησε ότι πίσω από τους πραξικοπηματίες βρισκόντουσαν οι ΗΠΑ.

Ο κορυφαίος σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, είπε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: Οτι "Η ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή ελέγχεται από τη Ρωσία και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος έτσι ώστε τα τουρκικά συμφέροντα να συμπορευθούν τα ρωσικά"!

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω: Η Τουρκία είναι "τύποις" πλέον στο δυτικό στρατόπεδο. Ή για την ακρίβεια νιώθει πολύ μεγάλη για να είναι σε ένα στρατόπεδο και κινείται στο δυτικό σε ότι την συμφέρει και στο ρωσικό σε ότι επίσης την συμφέρει.



Ολα αυτά φαίνονται με σαφήνεια και στο Αιγαίο, αλλά και στην Θράκη. Οι Αμερικανοί έφτασαν στο σημείο να κάνουν άσκηση στο Καστελόριζο σε αποστολή βύθισης του τουρκικού αποβατικού Στόλου, >>>(ΕΔΩ) μήπως και τους πάρουν στα σοβαρά στην Αγκυρα. Κάτι που κάποτε θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Να πούμε οτι μέχρι πρόσφαρα εξαιρούσαν την Λήμνο από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ θεωρώντας τις τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατικοποιημένης ζώνης ως "βάσιμες"...
***
Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την «προσβολή» του τουρκικού Στόλου από F-15E της USAF στη Ρόδο: «Οι ΗΠΑ θέλουν να μας επιτεθούν»!
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο μετά τις δηλώσεις Μπουλούτ, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ απαιτώντας να φύγουν από τη Συρία αναρωτώμενος τι δουλειά έχουν 11.000 χιλιόμετρα μακριά.

 "Δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εκεί" είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Μανμπίτζ είπε πώς "Οσο υπάρχουν εκεί τρομοκράτες – όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους η Τουρκία – η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιχειρήσεις τις.

Αποτέλεσμα εικόνας για γερακι και αλεπουΜάλιστα προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω είπε πως "Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή όχι για να πολεμήσουν κατά του ISIS αλλά για να επιτεθούν στην Τουρκία και το Ιράν καθώς μια επίθεση κατά της Ρωσίας θα σήμαινε Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο".

Ο ίδιος ζήτησε εκ νέου σεβασμό προς την Τουρκία λέγοντας πως "Οι ΗΠΑ μιλούν προσβλητικά" και τόνισε:

"Γιατί σηκώνεστε από εκεί που είστε και έρχεστε εδώ 11.000 χιλιόμετρα μακριά; Αυτά τα εδάφη είναι δικά σας;

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ να τοποθετηθεί απέναντι στις πολιτικές που στρέφονται εναντίον της χώρας μας και μας μπερδεύουν. Αυτοί που μιλούν εκ μέρους του Τραμπ δεν αντιλαμβάνονται τί λένε. Εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά στη σκιά των παρατηρητών που μπήκαν στη σειρά για να κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας”.

*ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.» «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994»,τόμος 1, Σελ 66.
Αποτέλεσμα εικόνας για γερακι και αλεπου
Ερντογάν: εγώ είμαι η ΑΛΕΠΟΥ και η Ελλάδα με την Κύπρο είναι τα κοτόπουλα.
«Πρόκληση Ερντογάν για τα Ίμια: Ελλάδα και Κύπρος κάνουν σαν πεινασμένα κοτόπουλα.
Αυτοί κάνουν όπως το πεινασμένο κοτόπουλο που νομίζει ότι βρίσκεται στην αποθήκη με το σιτάρι.
Πηγή: REUTERS/Brendan McDermid Newsroom , CNN Greece 17:54 Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016